Klasseturen starter med Hervik Dugnad

Åttendeklassingene ved Lindebøhaugen skole på Flekkerøy drømmer om klassetur i tiende. De vil samle inn penger gjennom dugnadsarbeid, men føler at markedet er mettet på doruller og sokker. Derfor bestemte elevens foreldre seg for å prøve Hervik Dugnad – med stort hell.

– Vi hadde hørt om Hervik Dugnad, forteller Cathrine Skau, mor til en av elevene og ivrig dugnadsorganisator.
Hun husker godt den deilige smaken av Herviks saft og syltetøy fra egen barndom.
Trinnet som skal på tur består av omtrent 60 elever og de må samle inn over 120 000 kroner. Da er det viktig at dugnadsprosjektene de velger er lønnsomme. Kvalitetsprodukter som er enkle å selge er derfor midt i blinken.


Supert med forhåndssalg

– Systemene til Hervik Dugnad er veldig gode. Listene for bestillinger fungerer flott, slik at vi hele tiden vet hvem som skal ha hvilke produkter. Man merker at de har drevet med dette lenge! Leveringen er også enkel: En bil fra Bring kommer og leverer alt. Så er det bare å sette i gang. Salget foregår imidlertid ikke lenger fra dør til dør. Skau forteller at det stort sett er foreldrene som legger ut produktene de skal selge på sin Facebook-profil. Så melder interesserte venner og bekjente seg, og produktene forsvinner fort.

Verdien av kvalitet

Mange av de som kjøpte produktene husket også Hervik fra barndommen sin, og ønsket seg produktene på grunn av kvaliteten og anvendeligheten. Skau skjønner hvorfor.
– Syltetøyet og saften er mer praktisk enn en del andre dugnadsprodukter. Familien vår kjøpte sokker fra dugnad en gang som var altfor stramme og helt umulige å bruke. Det er en del dugnadsprodukter som ikke funker så bra.

Stor fortjeneste

Elevene fikk 35 000 kroner i fortjeneste denne første runden. De kom altså godt i gang etter bare én omgang med salg.
–Jeg kan virkelig anbefale Hervik Dugnad til andre som skal samle inn penger, sier Skau

Vi benytter informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser.
Ok, jeg forstår