Slik ble klasseturen finansiert av dugnadsprodukter

Ved Skøyenåsen skole har det i flere år blitt arrangert tur til Rjukan for de nye elevene ved 10. trinn. Målet er å lære mer om Rjukans viktige funksjon under andre verdenskrig. Turen blir delvis finansiert gjennom dugnadsinnsats. I år har 9A, 9C, 9E og 9F solgt dugnadsprodukter fra Hervik Saft og Syltetøy.

Lena Andersen er mor til en gutt som går i 9. trinn ved Skøyenåsen skole i Oslo. Hun er én av to representanter for 9F i dugnadskomitéen, som sørger for innsamlinger på tvers av hele trinnet.

– Før vi gikk i gang med dugnadsarbeidet, så jeg for meg det kom til å bli kaotisk, men opplevelsen med å selge Hervik sine produkter har gått over all forventning, sier Lena.

God mottagelse

De første som solgte Hervik sine dugnadsprodukter, var klassene 9A og 9C. Da Lena Andersen hørte om hvor bra salget hadde gått for dem, ble det bestemt at også 9F skulle selge pakker med juice, syltetøy og saft.

– Vi var opptatt av å velge ordentlige produkter med god kvalitet, som folk vil ta i bruk og sette pris på, sier hun.

Og mottagelsen av Herviks produkter, med lavt innhold av sukker og null konserveringsstoffer, har vært god. Alle de fire klassene har opplevd produktene som lettsolgte.

– Bare i 9F har vi solgt produkter for 39 000 kroner!

Ønsker du å se hvor mye din klasse kan tjene på våre dugnadsprodukter? Se vår dugnadskalkulator her.

Effektiv dugnad

Noen har valgt å selge produktene ved å gå fra dør til dør i nabolaget eller henge opp lapper i borettslaget. Andre har tatt i bruk digitale kanaler, som for eksempel Facebook. Skøyenåsen er en stor skole med over 240 elever på hvert trinn, og dermed har de digitale kanalene sørget for stor spredning.

Med forhåndssalg har ikke elevene og foreldre vært redde for å sitte igjen med produkter som ikke blir solgt. Det har heller ikke vært noe problem for Lena å organisere det hele.

 – J­eg opplevde Hervik som hyggelige og behjelpelige med å sørge for en enkel overlevering av den store leveransen, sier Lena. Hun regner med at også neste års kull kommer til å selge produkter fra Hervik Saft og Syltetøy.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser.
Ok, jeg forstår