– Syltetøy er det beste dugnadsproduktet

Fotballaget Bærums Verk Hauger J-04 har prøvd å selge både gratulasjonskort og syltetøy på dugnad, men sistnevnte ga definitivt mest penger i kassa.

Da laget bestemte seg for å dra på Nørhalne cup i Danmark, trengte de mer penger enn til fotballturene de tidligere hadde vært på i Norge.

Elisabeth Christiansen er lagansvarlig og mor til en av jentene. Hun syntes det var viktig at hele laget fikk mulighet til å bli med, ikke bare de med foreldre som hadde råd.

– Derfor måtte vi gjøre mer enn det vanlige kakesalget for å få inn nok penger, forteller den engasjerte fotballmammaen.

Best erfaring med Hervik Dugnad

Da de gikk fra gratulasjonskort til syltetøy, erfarte de raskt en økning i salget.

– Plommesyltetøy er ekstra populært hos de voksne. Det vekker minner om bestemødre og smaker fra barndommen. Og så er det jo fint med forbruksvarer som ikke bare blir liggende. Prisen var dessuten en avgjørende faktor. Produktene fra Hervik er veldig konkurransedyktige.

Bestill produkter fra Hervik Dugnad!

Lettsolgte produkter

Laget bestilte opp esker med fire typer syltetøy og to typer saft. I fjor startet de med 260 esker. Fordi det gikk overraskende lett å selge alle eskene, slo de til med 310 i år.

– Vi fordeler eskene mellom jentene underveis. Så hvis én blir sittende igjen med noen, gir vi dem bare videre til noen som har solgt alle sine og vil ha flere. Det som eventuelt blir til overs, legger vi ut på lagets Facebook-side. Der blir det alltid solgt, forteller Christiansen.

Til slutt hadde jentene solgt ti esker hver. Det ga litt over 800 kroner per person – nok til at alle som ville kunne bli med på turen.

Lærer barna å jobbe for pengene

Christiansen mener det er viktig at barna bidrar i dugnadssalget. Jentene har gått fra dør til dør med Hervik-eskene:

– Det varierer hvor stor mulighet foreldrene har til å hjelpe barna med salget. Derfor har vi lært dem hvordan de gjør dette på en trygg måte, som ikke føles invaderende for kundene. Vi oppfordrer dem for eksempel til alltid å gå to og to, fremfor i en stor gjeng. Og så er det viktig at de går etter klokken seks, slik at de fleste er ferdige med middagen.

– Da er de aller fleste positive.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser.
Ok, jeg forstår