Idrettslaget solgte nesten 600 esker saft og syltetøy

Sandnes Håndballklubb har gjort en av de største bestillingene fra Hervik Dugnad noensinne, og de fikk solgt alt – helt uten problemer.

Inez Petersen er dugnadsansvarlig i klubben. Hun forteller hvorfor de bestilte hele 578 Hervik Dugnad-esker:

– Medlemmene våre betaler en treningsavgift som finansierer drift av klubben. Vi organiserer dugnadssalg for å minske denne utgiften for de som ønsker det. Vi har jo faktisk over 300 medlemmer, så derfor ble det mange esker.

Tar hensyn til alder

Klubben har differensiert treningsavgiften etter alder.
– De eldste har betalte trenere, mens de yngste har færre økter i uka og blir trent av foreldre. Derfor er avgiften høyere for de eldre barna. Vi oppfordret de eldste til å selge fire store esker, mens de yngste solgte to, forklarer Petersen. Penger til den daglige driften er en aktuell problemstilling for idrettsklubber landet over: Trenere og utstyr koster penger. Samtidig ønsker man gjerne at alle skal ha mulighet til å delta i idretten, uavhengig av foreldrenes økonomi. Dugnadssalg kan derfor være en god hjelper i hverdagen – ikke bare når man skal finansiere reiser og arrangementer.

Solgte alt på forhånd

Håndballklubben valgte å forhåndsbestille eskene med Hervik Dugnad-produkter.
– For en måned siden oppfordret vi alle til å ta inn bestillinger og sende dem videre til meg. Vi baserer oss imidlertid på frivillighet, så hver enkelt kan velge fremgangsmåte. Hvis noen heller vil ta inn en bestilling og selge den videre senere, er det også greit. Men på denne måten blir det ingen risiko for at klubben sitter igjen med esker vi ikke får solgt, forteller Petersen.
Bestill dugnadsprodukter fra Hervik Dugnad her.

Bedre enn kalendersalg

Tidligere har klubben hatt dugnadssalg med lukekalendere. I motsetning til mange andre har de ikke prøvd seg på dugnad med dopapir. Dette var tredje gangen de benyttet Hervik Dugnad. – Kalendersalget var helt klart mindre vellykket. De fleste endte opp med å åpne alle lukene selv. Medlemmene våre synes det er bedre å selge saft og syltetøy. Det er jo gode produkter! Vi kommer nok til å benytte Hervik Dugnad flere ganger.
Vil du vite mer om Hervik Dugnad? Les mer her.

Vi benytter informasjonskapsler (cookies). Ved å bruke dette nettstedet samtykker du til at det lagres cookies i din nettleser.
Ok, jeg forstår